BRISK Silver – svećice za gas

lpg-svecice-za-gas

BRISK pruža liniju proizvoda LPG Silver koja je posebno razvijena za motore koji kao alternativno gorivo koriste gas. Trgovcima i serviserima ta linija omogućuje ne samo lakše servisiranje već i pouzdanost. Vozači širom sveta koji prebacuju svoja vozila na gas imaju korist zbog mnogo niže cene gasa u odnosu na benzin. Broj vozila na gas iz godine u godinu sve više raste, dok trgovci i serviseri mogu da profitiraju od tog razvoja. Odabir prave svećice za gas u prošlosti je uključivao mnogo faktora, što je često značilo dodatni posao, jer se sagorevanje gasa mnogo razlikuje od sagorevanja benzina (gas/vazduh smeša se mnogo teže pali). Kao posledica toga povećana je potreba za naponom koji proizvodi sistem za paljenje i mnogo je lošija startna sposobnost na niskim temperaturama. Potreban napon za paljenje raste, zajedno sa rizikom da se pokvare bobine ili drugi delovi sistema za paljenje.
Takođe, gas/vazduh smeša gori na mnogo višoj temperaturi. Konvencionalni materijali elektrode i kućišta korodiraju mnogo brže u ovoj sredini i svećice takođe rasipaju više toplote. Do sada, najbolje rešenje je bilo da se sa standardnih svećica pređe na svećice od plemenitih materijala sa različitim toplotnim opsegom i u nekim slučajevima podesi zazor. BRISK LPG Silver svećice za plin izrađene su od plemenitog materijala (srebra). Srebro ima odličnu otpornost na visoke temperature, toplotnu vrednost sa ekstenzijom i odličan je toplotni i elektro provodnik. Specijalno dizajnirani zazori na BRISK LPG Silver svećicama idealni su za sve motore koje pokreće tečni naftni gas i manuelno podešavanje zazora više nije potrebno!auto-gas-napon-na-svecicama-za-auto

Ova linija svećica odgovara za više od 90% vozila i idealna je solucija za sve koji voze na gas. Zbog svih svojih navedenih karakteristika ima prednost nad konkurentskim proizvodima i jedinstvena je na tržištu.

Napon koji zavisi od svećice znatno je smanjen upotrebom centralne srebrne elektrode malog prečnika i smanjenom bočnom elektrodom.